Samen leven / Samen spelen Tips

Het Solgu ondersteunt projecten en ideeën die inclusie bevorderen. Als je samen wilt leven, moet je ook samen kunnen spelen. Dit betekent dat je alles zo inricht dat iedereen er gebruik van kan maken. Lees hier waarom dit belangrijk is.

samen spelen
samen spelen
Inclusie
Inclusie

Handige tips die je zo kunt toepassen

We geven hier tips die je zelf eenvoudig kunt toepassen. Heb je zelf goede tips: stuur ze naar ons, zodat wij jouw tips kunnen delen met anderen. Mail naar: info@solgu.nl

Tips voor kinderen

Sinds 2019 faciliteren we Kinderproject Inclusieve Vrijetijdsbesteding (Kinderproject IVB). Samen met andere organisaties organiseerden we activiteiten voor kinderen met en zonder beperking. En daar hebben we veel van geleerd! Onderstaande tips zijn van kinderen, ouders en organisaties die vrijetijdsbesteding aanbieden voor kinderen met en zonder beperking.

Vermeld expliciet dat kinderen met een beperking welkom zijn

Benoem expliciet dat kinderen met een beperking welkom zijn. Het zou normaal moeten zijn, maar zolang dat niet zo is kan iedereen zich aangesproken voelen en weten dat ze welkom zijn.

Houd de doelgroep breed

Houd de doelgroep breed: heb het over ‘kinderen met en zonder beperking’. Alle broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes moeten zich welkom voelen.

Geen aparte communicatie met doelgroep: neem iedereen op in de algemene communicatie

Communiceer niet een apart verhaal voor kinderen met een beperking. Kinderen met een beperking horen er gewoon bij en iedereen kan zich daar zo bewust van worden. Noem ze wel expliciet, zoals hierboven al stond.

Lees de tips en aanbevelingen van het project en wees welkom voor ieder kind!

Lees meer op onze Nieuwspagina