Gezelligheid

Als lid van een studenten- of studievereniging leer je veel andere studenten kennen en kun je meedoen met allerlei leuke activiteiten. Kun je lid worden van een studentenvereniging met een beperking of chronische ziekte? Zeker! 

Sociaal studentenleven

Onze stagiaire Sascha van den Dries heeft een onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van studentenverenigingen: 2020 Solgu onderzoek Sascha van den Dries Samen student zijn! Rapport over de toegankelijkheid van studentenverenigingen

En wat blijkt?

Studentenvereniging staan over het algemeen open voor leden met een beperking! Wel gaven ze aan dat ze hulp nodig hebben bij het (fysiek) toegankelijk maken van hun vereniging. We gaan de komende jaren studentenverenigingen helpen om toegankelijk te worden!

We hebben daarom een enquête gehouden onder studenten met een beperking die al lid zijn van een studentenvereniging. Zij vertelden hoe het is om lid te zijn van een studentenvereniging en gaven tips aan verenigingen om te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de vereniging. Lees hieronder de samenvatting:

Naast een sociaal studentenleven, houden we ons ook bezig met de volgende onderwerpen:

1.Wonen voor studenten met beperking of chronische ziekte

3.Financiën voor studenten met beperking of chronische ziekte

4.Onderzoek

Lees meer op onze Nieuwspagina