Wie wint de Utrechtse Sportprijs 2022?

 Sportprijs Utrecht 2022
Sportprijs Utrecht 2022

 

Wint paralympiër Lisa Bunschoten de Utrechtse sportprijs 2022?

Op woensdag 8 februari is er een feestelijke bijeenkomst in het Beatrix Theater. Daar wordt teruggeblikt op de fantastische sportprestaties, mooie initiatieven en successen in en rondom de Utrechtse sport. Wil het feest bijwonen?

Regie over hulpmiddelen

gemeenteraad Utrecht
gemeenteraad Utrecht

De regie uit handen van de leverancier

De regie over de levering en reparatie van hulpmiddelen ligt nu bij de leverancier, de ‘slager die zijn eigen vlees keurt’. Dat moet anders.

Op 20 december sprak het Solgu de gemeenteraad over levering en reparatie van hulpmiddelen die door de Wmo worden verstrekt.

Rolstoeltoegankelijk toilet Wilhelminapark

rolstoeltoegankelijk toilet Wilhelminapark
rolstoeltoegankelijk toilet Wilhelminapark

In het Wilhelminapark is vandaag een openbare toiletvoorziening geopend inclusief rolstoeltoegankelijk toilet. De toiletten zijn overdag geopend en gratis. Als het rolstoeltoilet ’s avonds is afgesloten dan kun je deze met de Eurosleutel: onbeperkt toegang! openen. Toilet is opgenomen in de Hogenood-app.

Energietoeslag in Utrecht

energievergoeding
energievergoeding

Energievergoeding

Aardgas en elektriciteit zijn veel duurder geworden. Heb je een laag inkomen? Dan kun je misschien dit jaar 1 keer een bedrag van € 1.300 voor hoge energiekosten krijgen per huishouden. Dit heet: de energievergoeding. Vraag deze vergoeding over 2022 op tijd aan. Dit kan tot en met 31 december 2022.

Samen schaatsen, ook als je alleen kunt zitten

‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’
17 december in Utrecht 

Samen schaatsen
Samen schaatsen

Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan.  Om het plezier van schaatsen te ervaren, kunnen zij een gratis clinic volgen tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs.

Werk vinden ondanks je beperking: Vergroot je netwerk!

Kom naar de Nationale Werkbezoekdag op 16 november

JobOn ontmoeting
JobOn ontmoeting

Werk vinden en behouden ondanks je beperking is gewoon mogelijk vinden Roos Hoelen en Taco Nijhoff. Beiden hebben een beperking en hebben vele jaren werkervaring. Taco als docent aan de Hogeschool Utrecht en Roos als consultant werving & selectie. Nu werken zij bij het Solgu.