(Afstudeer-)stage voor HBO / WO

2023 vraagbaak stage
2023 vraagbaak stage

Opzet en organisatie van een vraagbaak voor studenten met een beperking

September 2023 tot Februari 2024 (of langer indien gewenst)

Voor studenten HBO of WO in de richtingen: Human resources, communicatie, social work, psychologie, sociologie of een andere relevante studierichting.

(Afstudeer-)stage voor HBO / WO

2023 stage met beperking
2023 stage met beperking

Onderzoek: overgang van studie naar werk voor studenten met een beperking

September 2023 tot Februari 2024 (of langer indien gewenst)

Voor studenten HBO of WO in de richtingen: Human resources, communicatie, journalistiek, social work, psychologie, sociologie of een andere relevante studierichting.

Hulp bij verzorging van kinderen voor ouders met een beperking

Krijgen ouders met een handicap genoeg hulp?

Moeder met kind
Moeder met kind

Ouders met een lichamelijke beperking of chronische ziekte kunnen vaak prima voor hun kind zorgen – soms met wat hulp en aanpassingen. Een extra paar handen om het kind te tillen en verschonen bijvoorbeeld, of een onderrijdbaar ledikant om een kind vanuit de rolstoel in bed te leggen. Maar lukt het ouders met een handicap ook om deze hulp te krijgen? Dit onderzoekt Tamar Doorduin namens de Utrechtse Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) Cliëntenraad.

Autorijles met een beperking

 rijschoolvandort rij-instructeur
rijschool Van Dort rij-instructeur

Mijn naam is Len van Dort. In 2005 heb ik bij een verkeersongeval mijn rechterbeen verloren. Sinds 2013 ben ik bevoegd rij-instructeur en heb mijzelf vanaf het begin af aan gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen met een fysieke of licht cognitieve beperking.

Meld jezelf of een ander aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2023!

toegankelijkheidsprijs
Toegankelijkheidsprijs

Utrecht is op zoek naar de meest toegankelijke organisatie of onderneming! Ken je een organisatie, onderneming of activiteit die toegankelijk is voor iedereen? Is er bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers een drempelhulp? Of weet het personeel hoe ze deelnemers met een handicap gastvrij kunnen ontvangen? Meld jezelf of een ander aan!

De winnaar ontvangt € 3.000!

Expositie: Utrecht stad voor iedereen

stad voor iedereen
Utrecht stad voor iedereen

Utrecht wil een inclusieve en toegankelijke stad zijn waar iedereen mee kan doen en waar niemand wordt buitengesloten. Hoe vertaalt dat zich in het ontwerp van gebouwen en openbare ruimte? Hoe (on)toegankelijk is de leefomgeving voor bewoners en kun je meedenken over de toekomst van je eigen straat, buurt of stad?

Fotogenieke Utrechters gezocht!

2023 UtrechtStad
2023 Utrecht Stad

Ben jij een Utrechter (0-99 jaar) met een mening over de skyline van onze stad? Met een voorkeur voor hoogbouw, laagbouw of juist iconische architectuur? Studentenwoningen of gezinswoningen? Ruimte voor recreatie of natuur? En vind jij het leuk om -voor een vergoeding- mee te werken aan een foto- en videoshoot voor een communicatiecampagne van gemeente Utrecht?

RIETVELD SCHRÖDERHUIS: Toegankelijker voor mensen met auditieve of visuele beperking

Voelmaquette van het Rietveld Schröderhuis door Tessa de Geus
Voelmaquette van het Rietveld Schröderhuis door Tessa de Geus

Tastrondleidingen en tours in gebarentaal voor bezoekers

Vanaf 8 mei 2023 organiseert het Rietveld Schröderhuis in Utrecht tastrondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Onderdeel van de tour is een nieuwe voelmaquette van het wereldberoemde huis. Daarnaast is de multimediaguide vanaf 25 april ook te bekijken in Nederlandse Gebarentaal. Met deze aanpassingen hoopt het Rietveld Schröderhuis toegankelijker te zijn voor mensen met een auditieve of visuele beperking.