Wonen en Zorg voor ouderen op de politieke agenda

Huizen
Huizen

Themabijeenkomst

Wanneer: Woensdag 29 september van 9.30 tot 12.00 uur
Waar: Raadzaal van het Stadhuis, Stadhuisbrug 1, Utrecht

De themabijeenkomst gaat over actuele ontwikkelingen in Utrecht op het gebied van Wonen en Zorg voor ouderen. Aan de werkgroep Wonen van het MNU is gevraagd dit thema vorm te geven.

Zorgkosten: kom jij in de knel?

Stapeling zorgkostenStapeling zorgkosten

Mensen met een beperking of chronische aandoening hebben meer zorgkosten dan Nederlanders zonder beperking. Zij komen daardoor vaker in de financiële problemen. Dit heeft impact op hun bestaanszekerheid, hun sociale leven en gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van Ieder(in) (lees meer).

The Movement: gratis borrelen op 26 augustus in de Utrechter

2021 UIT markt
2021 UIT markt

Op 16 augustus startte de introductietijd voor nieuwe studenten. In de UIT-week maken nieuwe studenten kennis met Utrecht en met elkaar. The Movement was zowel fysiek als online aanwezig. In het Griftpark zetten we onze stand op die met veel geestdrift door onze studenten werd bemenst. Studenten konden zien wat The Movement betekent in Utrecht:

Denken&Tanken is nu: The Movement

The movement logo
The movement logo

In de zomer is door studenten hard gewerkt aan een verdieping van de studentenpoot van het Solgu. Zij organiseerden een aantal keer een brainstorm met vragen als: Voor wie willen we er zijn? Wat willen we doen? Met welke uitstraling?

Bestuurslid van het Solgu presenteert zijn boek: ’35 Jaar en de rest van mijn leven’

Boek Dennis van Elten
Boek Dennis van Elten

Dennis van Elten is bestuurslid van het Solgu. Deze maand presenteerde hij zijn nieuwe boek: ’35 Jaar en de rest van mijn leven‘.  

Dennis: “Dit boek gaat over mijn leven met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), een aandoening die ontdekt werd toen ik 35 jaar oud was. Een onzichtbare beperking die er voor heeft gezorgd dat ik veel strijd moest leveren in mijn leven. Tien jaar na deze ontdekking beschrijf ik de uitdagingen en muren waar ik tegenaan loop. Ook heb ik het verhaal aangevuld met informatie over NAH en blogs van mijn website. Hiermee hoop ik een duidelijk beeld te geven van deze onzichtbare cognitieve beperking waar steeds meer mensen mee te maken krijgen.”

Tentoonstelling ‘FC Utrecht vanuit het hart’ met blindentribune

Utrechts Archief: blindentribune FC Utrecht
Utrechts Archief: blindentribune FC Utrecht

Te zien van 1 juli t/m 9 januari 2022 in Het Utrechts Archief op de Hamburgerstraat

In Het Utrechts Archief staat sinds 1 juli een expositie van FC Utrecht, de club die dit jaar 50 jaar bestaat. Ook de blindentribune is nagemaakt. Destijds reikte het Solgu daarvoor een prijs uit.

Stem voor de toegankelijkheidsprijs!

beeldje toegankelijkheidsprijs
beeldje toegankelijkheidsprijs

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Utrecht wil een stad zijn die toegankelijk en welkom is voor iedereen. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De organisaties of activiteiten die meedoen aan deze verkiezing kunnen € 3.000 winnen, als publiekstemmers en jury deze het best toegankelijk vinden. De deelnemers moeten laten zien dat bij hen ‘iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap’. Dit kan van alles zijn: zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk, zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer, informatie op de website duidelijk en makkelijk vindbaar is voor iedereen of zorgen dat iedereen zich thuis voelt.