Acties toegankelijkheid in Utrecht

Op straat

Soms voeren we actie, dan vind je ons op straat. Bijvoorbeeld om ‘gewone’ mensen te ontmoeten die we vertellen dat ze de stoep vrij kunnen houden, zodat iedereen er met rolstoel, rollator of blindenstok langs kan.

Houd de stoep vrij!

Op 1 februari 2019 zijn we begonnen met de actie ‘Houd De Stoep Vrij!’ in de Schildersbuurt (omgeving Jan van Scorelstraat). Een samenwerking van de gemeente Utrecht met het Solgu, bewoners en partijen uit de buurt. Ook wethouder Maarten van Ooijen maakte deel uit van het team.

Houd de stoep vrij!
Houd de stoep vrij!

 

 

 

 

 

 

Duic heeft een nieuwsartikel over onze actie geschreven en ook op facebook Oostkrant staat een leuk artikel. In totaal zijn er 20 straatprints aangebracht zoals op bovenstaande foto. Hier zie je meer foto’s van de stoepen.

Op de website van de gemeente kun je een interview lezen met een wijkbewoner over de actie. En Andrea schreef een column over deze actie, en over de acties die we houden in samenwerking met de horeca.

Column hierover van Utrecht Development Board

Hier zie je een filmpje over deze actie.

Houd de stoep vrij 2.0

We werken mee aan een studieopdracht van studenten van de HU die de campagne verder vormgeven.

ervaringstoer
Studenten HU doen ervaringstoer met vrijwilliger Solgu

De bedoeling is om deze actie over alle wijken in Utrecht te verspreiden. 

Houd De Lijn Vrij!

Ook voor mensen die blind zijn of slechtziend voeren wij actie op straat. We delen zadelhoesjes uit aan fietsen die op de geleidelijnen staan, en vertellen mensen dat ze geen objecten op de geribbelde tegels moeten plaatsen.

Houd De Lijn Vrij! – SOLGU

Actie Houd de lijn vrij! in stationsgebied Utrecht
Actie Houd de lijn vrij! in stationsgebied Utrecht

,

Lees meer op onze Nieuwspagina