Studieopdrachten bij Solgu

We werken samen met het ROC-Midden Nederland, de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. We werken mee aan studieopdrachten en regelmatig komt een student bij ons een afstudeeronderzoek doen. Ook als je studeert aan een andere onderwijsinstelling binnen- of buiten Utrecht is het mogelijk een studieopdracht of stage bij ons uit te voeren.

Tegelijkertijd doen studenten  werkervaring op en kunnen ze lid worden van de Solgu-studentenpoot MUS (Meedoen in het Utrechts Studentenleven).

MUS musje met sleutel
MUS musje met sleutel

Studenten 2024

Britt en Charlotte
Charlotte Endeveld en Britt Dwarswaard 

 

Check toegankelijkheid van hotels door stagiairs – SOLGU

Studenten 2023 – 2024

stagiair Noreen
stagiair Noreen

Noreen

Noreen zet een Vraagbaak op voor studenten met een beperking. Wat moeten studenten weten en bij wie kunnen ze aankloppen voor hulp?

contact: vraagbaak@solgu.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

stagiair Nera
stagiair Nera

 

Nera 

Nera ondersteunt MUS (Meedoen in het Utrechts Studentenleven). Het is leuk om te studeren, maar daarnaast is het ook enorm belangrijk dat je een leuk studentenleven hebt. Dit is niet altijd voor iedereen mogelijk door bijvoorbeeld ontoegankelijke verenigingen/clubs, maar ook doordat school geen ruimte geeft hiervoor als je een functiebeperking hebt. MUS gaat in gesprek met diverse organisaties en zet zich ervoor in dat jij meer haalt uit je studententijd! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

contact: mus@solgu.nl

Studenten 2023

Britt en Anna

Britt Lodder en Anna Spek

Hotels checken op toegankelijkheid – SOLGU

Studenten 2020 – 2021

aftrap september 2020v.l.n.r. Roos Hoelen; Michiel de Groot; Annelies de Jong; Bianca van den Heuvel (op scherm); Bruno Spoor; Job Haug

aftrap september 2020 (coronatijd)
v.l.n.r. Roos Hoelen; Michiel de Groot; Annelies de Jong; Bianca van den Heuvel (op scherm); Bruno Spoor; Job Haug

Studenten 2019

studentenStudenten UU werken aan een opdracht

We werkten mee aan een studieopdracht Houd de stoep vrij ! van studenten aan de HU

studenten HU
Studenten HU Houd de stoep vrij
 

Sascha van den Dries

Sascha van den Dries

Sascha van den Dries onderzocht de fysieke en sociale toegankelijkheid van studentenverenigingen in Utrecht. Sascha zette zich ook als ervaringsdeskundige in bij onze testen en bij de workshop die RTV-Utrecht uitzond.

Student 2018

In 2018 onderzocht Suzanne Vellinga de arbeidsmarktpositie van mensen met een arbeidsbeperking, toegespitst op mensen die niet in het doelgroepenregister vallen.

Suzanne Vellinga

Suzanne Vellinga