Hulp bij het vinden van Stage of Werk

Voor alle studenten of afgestudeerden (max. 2 jaar) met een beperking:

Heb je moeite met het vinden van een stage of baan?

Volg de workshops:
Workshops van Studie naar Werk – SOLGU

 

Jessica aan het werk
Jessica aan het werk

Als je een beperking hebt of chronische ziekte kan het lastig zijn om een stage te vinden of om na je afstuderen een baan te vinden die past bij jouw interesses en talent.

MUS helpt je bij het vinden van een stage en de overstap van studie naar werk. Samen met andere afstudeerders en afgestudeerden ga jij ontdekken hoe jij jouw zoektocht naar die leuke baan effectief aan kan pakken.

Wat gaan we doen?

 • Samen met jou inventariseren we waar jouw interesses liggen en welke ondersteuning en/of welke werkplek- of andere aanpassingen jij nodig hebt.  Vervolgens maken we samen een plan van aanpak dat aansluit bij jouw behoeften en bekijken we welke organisaties je nog verder kunnen helpen.
 • Je volgt samen met andere deelnemers workshops over:
  • wel of niet communiceren over je beperking met je (toekomstige) werkgever,
  • manieren waarop je het meest effectief over jouw beperking kan communiceren,
  • wet- en regelgeving die jou kan helpen bij het vinden van stage of werk,
  • manieren om erachter te komen wat jouw droombaan is en hoe je daar het dichtstbij in de buurt kan komen.
  • En over alle andere onderwerpen waar jij nog iets over zou willen weten of mee zou willen oefenen.
 • Afgestudeerden met een beperking die al werk hebben gevonden delen hun ervaring met jou.
 • MUS organiseert gesprekken en bijeenkomsten tussen werkgevers, mensen die een stage zoeken en afstudeerders en afgestudeerden.
 • Je krijgt toegang tot het netwerk van werkgevers, van MUS, die openstaan voor medewerkers met een beperking (voor iedereen: ook mensen buiten het doelgroepenregister).
 • Je krijgt toegang tot het brede netwerk van professionals, werkenden en werkzoekenden van MUS om samen tips en kennis uit te wisselen.

Je kunt net zo lang deelnemen totdat je een stage of baan hebt gevonden.

Dit project is gratis!!  Je kunt je op ieder moment aanmelden

Meer weten? Stuur een mailtje!

Roos: r.hoelen@solgu.nl

Beleidsmedewerker werk, inkomen, onderwijs bij het Solgu (MUS is hier een onderdeel van).

Roos Hoelen
Roos Hoelen

Uit ervaring weet ik wat werk vinden en behouden met een functiebeperking inhoudt. En ik weet ook uit ervaring dat je ook met een beperking een mooie loopbaan kunt opbouwen. Ik heb jarenlang gewerkt als consultant werving & selectie bij verschillende werving en selectiebureaus. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar arbeidsbemiddeling voor mensen met een beperking/ondersteuningsvraag.  Bij o.a. bedrijven als Aegon, Shell en de Volksbank en verschillende welzijnsorganisaties heb ik veel HBO en WO-ers met een beperking kunnen plaatsen. Door al deze werkzaamheden heb ik een breed netwerk aan werkgevers in alle mogelijke branches en sectoren dat ik graag met jou deel tijdens dit traject.

In mijn vrije tijd maak ik graag lange afstandswandelingen lees ik graag een goed boek of zit op het terras met goede vrienden of met mijn gezin.

Roos Hoelen-Van Delft | LinkedIn

Jessica: J.deVroege@solgu.nl

Beleidsondersteuner bij het Solgu

Jessica de Vroege
Jessica de Vroege

Hallo! Mijn naam is Jessica de Vroege en ik ben werkzaam bij het Solgu als beleids-ondersteuner en ondersteunende medewerker voor MUS.

 

In 2021 heb ik de bacheloropleiding Social Work afgerond. Tijdens mijn studietijd ben ik geraakt door het thema inclusie en met name de manier waarop mensen met een beperking en/of chronische ziekte mee kunnen doen in de maatschappij. Door middel van verschillende projecten en functies zet ik mij inmiddels al een aantal jaar in voor deze groep; ik ben onder andere ook lid geweest van de opleidingscommissie waar ik mij vooral bezighield met dat studenten met een functiebeperking succesvol konden studeren.

In mijn vrije tijd ontdek ik graag steden, wandel ik, luister ik een boek. Ook ben ik regelmatig in een museum of bij een voorstelling te vinden.

Ook ben ik ervaringsdeskundige; als slechtziende heb ik ervaren dat het niet makkelijk is op de arbeidsmarkt met een beperking. Deze ervaring zet ik ook graag in om jullie te helpen! Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Jessica de Vroege | LinkedIn

Luister hier alvast naar hoe Jessica na een zoektocht een baan vond.

Over studeren en werken met een beperking | Gesprek Roos en Jessica – YouTube