Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met een uitdaging in Utrecht?

VRIJWILLIGERS GEZOCHT voor taalgroep, schrijfgroep, leesgroep, conversatiegroep, en de iPad/computergroep!

Het Afasiecentrum is opgericht voor volwassen mensen die als gevolg van een herseninfarct problemen hebben met taal: begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Door het plotseling ontstaan van het taalprobleem kunnen mensen hun vroegere werk of hobby’s vaak niet meer uitvoeren. Nadat begeleiding in een revalidatiecentrum of bij een logopedist is afgerond hebben mensen met afasie vaak nog vragen en behoefte aan hulp.

In het Afasiecentrum oefenen mensen elke dinsdag hun communicatievaardigheden, praten ze met elkaar en ondernemen diverse activiteiten om niet in een sociaal isolement te geraken.
De deelnemers oefenen in groepen. Ze geven zelf aan wat ze willen leren.

Als vrijwilliger ondersteun je een activiteitenbegeleider of logopedist bij de activiteiten. Je helpt iemand met afasie beter te communiceren, een stem te geven en iemand zijn plaats weer te vinden in de maatschappij.

Activiteiten zijn gericht op het begrijpen van taal, spreken, lezen, schrijven, computergebruik en toepassen van communicatiehulpmiddelen, bijvoorbeeld de iPad of een gespreksboek (aanwijsboek).

De activiteiten vinden plaats op dinsdag en donderdag
Je kunt een dagdeel of een hele dag ons team versterken. De ochtend is van 9.30 tot 12.30. De middag van 13.00 tot 15.30.

De activiteiten vinden plaats op locatie Boogh Afasiecentrum Utrecht, van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL, Utrecht.

Filmpje over het afasiecentrum

Gevraagde kennis en ervaring

– enthousiast;
– goede beheersing van de Nederlandse taal;
– affiniteit met de doelgroep;

Overige relevante informatie

– Scholing over afasie en communicatie wordt aangeboden vanuit het afasiecentrum. Als vrijwilliger word je begeleid door een activiteitenbegeleider of logopedist.
– Verklaring Omtrent Gedrag is vereist, de kosten hiervan kunnen gedeclareerd worden.

Klik hier voor meer informatie over Boogh Afasiecentrum