Expo Vrij Rollen in de Hoogstraat

De expositie ‘ Vrij Rollen’ die vorig jaar in Leidsche Rijn startte, is doorgerold naar de Hoogstraat. 

In 2018 bestond Leidsche Rijn 20 jaar. Een aantal inwoners van deze wijk zette de expositie op om in beeld te brengen wat je buitenshuis tegenkomt als je wielen gebruikt. Rolstoelgebuikers, rollatorgebruikers, speciale fietsen die nodig zijn om te ‘lopen’ en natuurlijk kinderwagens. De opbrengst is een verzameling prachtige foto’s van straten, parken, winkels, vuilstortplaatsen, parkeerplaatsen, kortom alles waar je buitenshuis mee te maken hebt, of je nu wilt of niet.

De exposanten vragen zo aandacht voor toegankelijkheid in de openbare ruimte. Na de uitreiking van de beste foto van Leidsche Rijn, is besloten om de expositie verder te laten reizen de stad in. Zo zijn de foto’s te zien geweest in de Cultuurcampus, in de Kersentuin, bij In de Kern Gezond, bij de Wilg, in de Hogeschool Utrecht en nu dus in de Hoogstraat.

De expositie eindigt in de Week van de Toegankelijkheid in het Stadskantoor, dat is van 7 – 11 oktober op het Stadsplateau 1.

Heb je zelf foto’s waarop je duidelijk ziet hoe toegankelijk of ontoegankelijk iets is? Stuur je foto’s dan op naar vrijrollen@gmail.com, Als je dit voor 1 september doet, heb je kans dat de foto ook geëxposeerd wordt in het Stadskantoor.