Gratis taxivervoer op 22 november voor blinden en slechtzienden

 taxivervoer
taxivervoer

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 22 november rijden de trams niet in Utrecht. De gemeente biedt gratis taxivervoer aan voor blinden en slechtzienden in Utrecht om te stemmen.

Geen vervoer? Vraag een taxirit aan

Woon je in Utrecht en ben je blind of slechtziend? En wil je stemmen met de stemmal? Als je geen vervoer hebt, dan regelen we een taxirit voor jou. De taxi brengt je gratis van huis of werk naar het stadskantoor, en terug.

Je kunt een taxirit aanvragen tot dinsdag 21 november 12.00 uur. Dat kan via verkiezingen@utrecht.nl of (030) 286 20 02. Vraagt je de taxirit later aan? Dan proberen we toch nog een taxi te regelen. We kunnen alleen niet met zekerheid zeggen of dat dan nog lukt.

De taxivoorziening is echter wel beperkt tot kiezers die in Utrecht wonen. Het is voor ons niet te doen, en ook niet financieel uitlegbaar, om ook inwoners van andere gemeenten deze voorziening aan te bieden. Een andere gemeente, die niet de stemmal gebruikt, kan natuurlijk wel aan haar kiezers aanbieden een taxirit te vergoeden om bijvoorbeeld naar een gemeente te reizen waar wel een stemmal aanwezig is. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat hiervoor een kiezerspas nodig is. Deze moet bij de eigen woongemeente aangevraagd worden.

Lees meer: Verkiezingen | gemeente Utrecht