Houd De Lijn Vrij! Vervolg actie!

In de Week van de Toegankelijkheid voerde het Solgu actie op straat: Houd De Lijn Vrij! Om mensen bewust te maken van de blindegeleidelijnen.

Fietsen Houd de Stoep Vrij
Fietsen op blindegeleidelijnen

 

Enthousiaste vrijwilligers hielpen mee om mensen bewust te maken hun fiets niet op de blindegeleidelijnen te plaatsen.  2022 vrijwilligers Houd de Lijn Vrij!Vrijwilligers Houd de Lijn Vrij!

Hoe later het werd, hoe meer fietsen er op deze routes stonden. Met de zadelhoesjes die we uitdeelden hebben we vriendelijk uitgelegd waarvoor die geribbelde tegels zijn.

Het viel op dat mensen zich over het algemeen van geen kwaad bewust zijn. Zelfs een politieauto en politiemotor stonden op de geleidelijn…

TivoliVredenburg maakt nu reclame voor de fietsenstallingen: gratis en droog. Bovendien staat nu op hun website dat je de fiets niet moet parkeren op de geleidelijn.

Vervolg actie Houd De Lijn Vrij!

In de week van 7-13 november hangen posters in abri’s en wordt milieuvriendelijke graffity gespoten naast de geleidelijnen.

Op zaterdag 12 november gaan we weer de straat op om zadelhoesjes uit te delen en mensen voor te lichten. Zinvol en gezellig!

Wil je meehelpen? Stuur een mail naar Annelies de Jong.

Lees meer over acties toegankelijkheid in Utrecht – SOLGU

De gemeenteraad nam 7 juli 2022 de motie Houd De Lijn Vrij aan