Houd de stoep vrij! vervolg

De actie Houd de stoep vrij! van februari dit jaar, krijgt een vervolg

Studenten van de Hogeschool Utrecht bedachten een campagne met nieuwe middelen. Ze onderzochten de wijk Vleuten / de Meern, daar zijn de stoepen over het algemeen goed begaanbaar. Obstakels op de stoep hebben dan te maken met het gedrag van mensen. Je komt van alles tegen op de stoep: kliko’s, fietsen, speelgoed, geparkeerde auto’s, enzovoort.

Inleven

Met een ervaringsdeskundige van het Solgu liepen we de wijk door, zittend in een rolstoel. Je ziet de wijk dan met andere ogen en dat onopvallende dingen obstakels kunnen zijn. Ook liepen ze met blindenbril, want ook voor blinden moet je obstakels wegruimen. Een leeg plein daarentegen kan juist desoriënterend werken als je niets ziet. Belangrijke ervaringen om mee te nemen in de plannen.

ervaringstour studenten
Studenten HU ervaringstour

Groep kiezen

Na observatie in de wijk, vonden de studenten de meest rendabele groep om een campagne op te richten,  jongeren tussen 10-18 jaar.  Net als veel volwassenen hebben ook zij geen idee hoe lastig het kan zijn om overal fietsen neer te zetten, ook al is dat voor 5 minuten. Het idee is dat als je dit jong begrijpt, je het nooit meer vergeet.

Ideeën

Er zijn goede ideeën bedacht om  jongeren te benaderen op hun eigen manier en op hun eigen mediakanalen. Samen met de gemeente Utrecht werken we deze ideeën uit.