Kinderproject Inclusieve Vrijetijdsbesteding

 

Kinderproject Inclusieve Vrijetijdsbesteding – kortweg Kinderproject IVB – is van start gegaan in Utrecht. Voor kinderen met én zonder beperking organiseren culturele instellingen en speeltuinen allerlei activiteiten: van theatervoorstellingen en kunstworkshops tot samen spelen en van de natuur genieten.

 

Terwijl de kinderen samen spelenderwijs genieten, geven ouders feedback op de activiteiten. Wat zou beter kunnen en toegankelijker? Zo ontdekken organisaties hoe ze inclusieve activiteiten aan alle kinderen aan kunnen bieden. De kinderen hebben de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en elkaars talenten te ontdekken.

 

Kinderproject IVB is een project van het Solgu, belangenbehartiger van mensen met een beperking. Projectpartners: Kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat, Speeltuin Gagelsteede, Speeltuin Bankaplein, Natuurmonumenten Haarzuilens. Wij streven naar het betrekken van nieuwe organisaties die voor ieder kind toegankelijk willen zijn.

 

Het Projectteam IVB – Andrea Naphegyi en Barbara Hertogs – nodigt gezinnen met kinderen met én zonder beperking uit om samen van hun vrije tijd te genieten.

 

Geplande activiteiten

9 en 10 juni: Voorstelling het ParadePaard

Parade Paard is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert. Op zondag 9 en maandag 10 juni gaan wij na afloop van de voorstelling graag met ouders in gesprek over de toegankelijkheid van deze activiteit voor kinderen met een beperking. De kinderen kunnen op dat moment gratis meedoen met de workshop ‘stokpaardjes maken’.

Locatie en tijdstip

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern. De voorstelling is op beide dagen om 15.00 uur en de workshop van 16.00 tot 17.30 uur.

 

12 juni: Nationale Buitenspeeldag

Op de Nationale Buitenspeeldag bieden speeltuinen in Utrecht een gezellige speelmiddag voor de hele familie. Kinderen met én zonder beperking zijn van harte welkom om speeltoestellen te ontdekken en samen te spelen.

Locaties en tijdstip

Speeltuin Gagelsteede, Gangesdreef 7a, Overvecht. De speelmiddag is tussen 13.00 en 16.00 uur.

Speeltuin Bankaplein, Billitonstraat 7, Lombok. De speelmiddag is tussen 15.00 en 16.30 uur.

Wil je meedoen?

Meld je per email bij kinderprojectivb@gmail.com.

En/of volg Kinderproject IVB op Facebook www.facebook.com/KinderprojectIVB.