Landelijk leesfeest voor kinderen met visuele beperking

 Leesfeest
Leesfeest

Kinderen met een visuele beperking kunnen ook veel plezier beleven aan lezen. Op zaterdag 15 april organiseren diverse organisaties een landelijk leesfeest voor kinderen met een visuele beperking in het Beatrixtheater in Utrecht.

Het doel is om meer leesplezier te bevorderen bij visueel beperkte kinderen (met een ontwikkelingsleeftijd) van 4-14 jaar. Het leesfeest is met bekende jeugdschrijvers en een poppentheater voor de jongste kinderen. Alle kinderen krijgen tijdens het leesfeest een lunch en na afloop een boek in aangepaste versie als cadeau.

Deze dag wordt gratis aangeboden voor alle kinderen met een visuele beperking samen met hun ouders (en eventuele broertjes of zusjes die dit ook leuk vinden). De Waanzinnige Podcast zal ook aanwezig zijn om kinderen te bevragen over hun lievelingsboeken.

Aanmelden

Ouders kunnen zich overigens nu al aanmelden op het e-mailadres van Vereniging Onbeperkt Lezen: info@onbeperktlezen.nl via het aanmeldformulier en/of telefonisch op 070 262 92 94.​​​

Meer informatie

Het leesfeest wordt georganiseerd door Visio, Bartiméus en de Vereniging voor Onbeperkt Lezen in samenwerking met Bibliotheekservice Passend Lezen, Dedicon en CBB.