Onbeperkt fietsen: brandbrief naar de gemeente

onbeperkt fietsen
onbeperkt fietsen

De Fietsersbond stuurt brandbrieven naar verschillende gemeentes in Nederland. Ook naar de gemeente Utrecht. Want ook in Utrecht moet er meer aandacht komen voor fietsers met een beperking! Hier lees je de brief:

Beste gemeente,

Voor de meeste fietsers is het prettig fietsen in onze gemeente. Helaas is er weinig tot geen aandacht voor de fietser met een beperking, al dan niet met een aangepaste fiets. Ook fietsers met een beperking hebben recht op fietsgeluk en daarom roep ik u samen met hen op om:

• Toegankelijke voorzieningen te realiseren, zoals stallingen voor aangepaste fietsen, toegankelijke toiletten en rustbankjes;

• Goed overzicht in het verkeer te creëren voor iedereen, bijvoorbeeld door belemmerende begroeiing te verwijderen en spiegels te plaatsen;

• Gevaarlijke fietsinfrastructuur te vermijden, zoals haakse bochten en smalle fietspaden met diepe berm;

• Rekening te houden met de fietser met een beperking en/of aangepaste fiets bij omleidingsroutes tijdens wegwerkzaamheden.

Fietsen geeft vrijheid en is cruciaal voor de onafhankelijkheid van mensen met een beperking. Door alle fietsers op 1 te zetten draagt u bij aan een sociale en inclusieve gemeente. Fietsers met een beperking en/of aangepaste fiets verdienen meer aandacht, gaat u hier zorg voor dragen?

Lees meer op de website van de Fietsersbond: Brandbrief Onbeperkt fietsen voor iedereen – Fietsersbond