Solgu denkt mee over parkeren met een Gehandicapten Parkeerkaart (GPK)

gehandicaptenparkeerplaatsen Utrecht
gehandicaptenparkeerplaatsen Utrecht

De afgelopen maanden dacht Taco van het Solgu actief mee met de gemeente Utrecht over verbetering van een nieuw parkeervergunningensysteem. Hij deed dit in samenwerking met Miriam van U Op Leeftijd. Daarbij vroegen zij aandacht voor de belangen van houders van een Gehandicapten Parkeer Kaart (GPK). Fernand Bosman werkt als projectleider bij de gemeente en vertelt hoe de gesprekken met het Solgu verliepen.

Fernand: “We hebben het Solgu en U Op Leeftijd laten zien welke stappen iemand met een parkeervergunning gehandicapte (of GPK) doorloopt om het kenteken te wijzigen. Dat gaat namelijk op een andere manier in het nieuwe systeem. Taco en Miriam gaven aan dat mensen direct hun kenteken moeten kunnen wijzigen, en meerdere kentekens  moeten kunnen opgeven op elk gewenst tijdstip. Ook dachten zij mee hoe we het systeem gebruiksvriendelijker kunnen maken. We zijn nu bezig met deze verbeteringen. Het was heel fijn dat zij vertelden welke punten voor houders van een GPK belangrijk zijn. Dat helpt ons verder.”

Brief
Alle mensen met een parkeervergunning gehandicapte (of GPK) kregen in april een brief van de gemeente. In de brief staat een uitleg over de nieuwe manier van kenteken wijzigen. Het is nu ook mogelijk om meer kentekenwijzigingen vooruit te plannen. Als mensen hun kenteken niet willen wijzigen, dan verandert er niets. Dan hoeft u dus niets te doen.

Hulp
Heeft u vragen over parkeren? Bel dan telefoonnummer 14 030 op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur. U kunt voor hulp ook langskomen bij het wijkbureau of het servicepunt in het Stadskantoor. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Meer informatie
Kijk op: Parkeervergunning gehandicapte, kenteken aanpassen | Gemeente Utrecht