Stembureaus voor doven en slechthorenden

Lisa (24) zorgt voor primeur: Utrecht krijgt stembureaus die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden

Utrecht krijgt voor het eerst twee stembureaus die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden. De dove Lisa Hinderks heeft zich hiervoor ingezet. ,,Hartstikke leuk dat burgemeester Dijksma zo enthousiast is over mijn initiatief.’’

Lisa Hinderks (24) uit Utrecht is slechthorend geboren en later doof geworden. Al jaren komt ze op voor de positie van slechthorenden en doven. Dagelijks krijgt ze te maken met onbegrip en vooroordelen over slechthorenden, doven en gebarentaal.

Het Stadskantoor en het kantoor van het College voor de Rechten van de Mens aan de Kleine Singel zijn de twee locaties die worden ingericht voor zowel rolstoelgebruikers als voor visueel en auditief beperkten. En dat zal voor het Stadskantoor alle drie de stemdagen – maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart – het geval zijn.

Het kantoor van het College voor de Rechten van de Mens is alleen 17 maart open voor mensen met een auditieve beperking. Lisa zit op woensdag de 17e zelf op het stembureau in het College van de Rechten van de Mens, met nog twee stembureauleden die zelf slechthorend/doof zijn en gebarentaal beheersen. En Solgu-medewerker Job Haug werkt die dag ook voor dit stembureau.

Op 15 en 16 en 17 maart heeft het stembureau in het Stadskantoor een gebarentolk.

Lees meer in het AD

 

Hou onze nieuwspagina in de gaten voor meer informatie.