Zorgen over geld? Praten helpt!

Op 18 juni zijn de laatste twee workshops: Zorgen over geld? Praten helpt! Voor deze online workshops zijn nog een paar plekken vrij. Deelname aan deze workshop is kosteloos. Je kunt jezelf aanmelden: klik hier.

Sinds april vinden de workshops online plaats vanwege de coronamaatregelen. In de workshop is aandacht voor het bespreekbaar maken van geldzorgen in deze tijd waar we meer op afstand van elkaar zijn. De online workshops worden net als de workshops op locatie goed bezocht en goed beoordeeld.

Kun je 18 juni niet?

Na de zomer zijn er meer workshops over dit onderwerp. Hierover ontvang je een mail zodra de data gepland zijn. Afhankelijk van de voorschriften van het RIVM vinden de workshops online of op locatie plaats.

Over de workshop

Schulden, betalingsachterstanden, armoede, geldzorgen. Veel inwoners en gezinnen in Utrecht worstelen ermee en de gevolgen ervan zijn groot. De groep met geldzorgen breidt zich uit door corona, nu bijvoorbeeld ondernemers en flexwerkers onverwachts hard getroffen worden. Maar gevoelens van schaamte staan vaak in de weg om ze met professionals of vrijwilligers te bespreken en om hulp te zoeken.

In deze workshop leer je meer over de gevolgen van chronische geldstress en het belang om daar iets aan te doen. Je leert vervolgens hoe jij dit thema op een laagdrempelige manier bespreekbaar kunt maken en hoe je mensen vervolgens in een gesprek misschien kunt motiveren om stappen te zetten in de richting van hulp en een oplossing.

De workshop is praktisch, informatief en interactief. Je gaat naar huis met concrete inzichten, tips en handvatten.

Is deze workshop ook interessant voor iemand anders? Stuur dit bericht gerust door!