Actie Houd de lijn vrij!

In het stationsgebied voerde het Solgu samen met studenten en ambtenaren actie om de geleidelijnen vrij te houden. 

Geleidelijnen

Geleidelijnen, de geribbelde tegels die lijnen vormen op straat en op de stations, helpen mensen met een visuele beperking om hun weg te vinden door de openbare ruimte. Helaas weten veel mensen niet wat geleidelijnen zijn en waar ze voor dienen. Vaak staan er mensen, fietsen, koffers, reclameborden of zelfs terrassen op en dat creëert voor de gebruikers lastige en soms zelfs gevaarlijke situaties. Daarom roepen wij iedereen op: ‘Houd de lijn vrij!’

 

Landelijk

Op 8 april ging de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ van start, en dit keer deden 23 gemeenten mee! Promoteams, bestaande uit mensen met en mensen zonder visuele beperking, gaan de straat op om het publiek te informeren en te flyeren. En in de gemeenten worden stickertegels met het campagne icoon naast de geleidelijnen geplakt.

 

Net als vorig jaar wordt de campagne breed gesteund door de oogbranche en zijn NS en ProRail weer betrokken. Nieuwe partner in de campagne is dit jaar de ANWB die onder andere met een financiële bijdrage het initiatief ondersteunt. Kijk op www.houddelijnvrij.nl voor het overzicht van deelnemende gemeenten.