Appeltaartconcert met zangeres Karin Strobos in theater Stefanus

Op maandagmorgen 18 november klinken er bijzondere romantische liederen op het Appeltaartconcert in ZIMIHC theater Stefanus. Zangeres Karin Strobos zingt over liefde, natuur en diepe verlangens. Ze wordt begeleid door altviolist Michiel Holtrop en pianist Daniel Kramer.

Op het programma staat muziek van Johannes Brahms en Frank Bridge. Zij schreven liederen voor mezzo sopraan, altviool en piano. En speciaal voor de Appeltaartconcerten schreef de Nederlandse componist Joey Roukens vier liederen in dezelfde bezetting. Ook staan er werken van de Spaans/Baskische componist Jesus Guridi op het programma. In de pauze is er natuurlijk appeltaart. Het wordt een feestje!

 

Maandagochtend 18 november 2019

Tijd:  10.30 – 12.00 uur

Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliedreef 2 Utrecht

Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

 

Musici

Mezzo sopraan Karin Strobos zingt regelmatig hoofdrollen in grote operaproducties in binnen en buitenland. Maar de Appeltaartconcerten hebben haar hart gestolen. We zijn heel erg blij dat ze tijd voor deze serie heeft vrijgemaakt!

Pianist Daniel Kramer is veelgevraagd begeleider en heeft een uitgebreide kamermuziek praktijk.

Altviolist Michiel Holtrop is artistiek leider van de Stichting Appeltaartconcerten en bedenker van mooie concertprogramma’s.

 

Over Stichting Appeltaartconcerten

Stichting Appeltaartconcerten verzorgt jaarlijks circa 175 concerten in bijna heel Nederland. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld in buurthuizen, wijktheaters en zalen van zorginstellingen. Er zijn ook besloten concerten in hospices en op psychogeriatrische afdelingen van zorginstellingen.

De professionele musici zijn afkomstig uit de beste Nederlandse symfonieorkesten en spelen met hart en ziel. Omdat appeltaart symbool staat voor de warme sfeer van de concerten wordt tijdens ieder concert appeltaart geserveerd.

Appeltaartconcerten zijn informeel, feestelijk en ontroerend. De concerten zijn altijd gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt op prijs gesteld. De Appeltaartconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten, sponsoren en de samenwerkingspartners.

In 2016 won de Stichting Appeltaartconcerten de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht.

Klik hier voor meer informatie