Denken&Tanken is nu: The Movement

The movement logo
The movement logo

In de zomer is door studenten hard gewerkt aan een verdieping van de studentenpoot van het Solgu. Zij organiseerden een aantal keer een brainstorm met vragen als: Voor wie willen we er zijn? Wat willen we doen? Met welke uitstraling?

Uit de brainstormsessies kwam een nieuwe naam voor studenten met en zonder beperking: The Movement. Ook benoemen zij vier belangrijke taken van deze beweging:

 1. Belangen
  Wij zetten ons in voor belangenbehartiging door in gesprek te gaan met verschillende partijen en zo beleid te beïnvloeden. Je kan je onder andere inzetten voor beleid en politiek, onderzoek doen en lobbyen bij de gemeente.
 2. Ontmoeting
  We organiseren bijeenkomsten zoals borrels waar leden elkaar kunnen ontmoeten en herkenning kunnen vinden bij elkaar. Hier komen mensen met verschillende achtergronden maar met dezelfde idealen samen!
 3. Activiteiten
  Wij organiseren ook activiteiten zoals thema-avonden waar sprekers bij aanwezig zijn. Heb jij een belangrijk onderwerp waarover je met elkaar in gesprek wil? Laat het ons weten!
 4. Informatie
  Wij vinden het belangrijk dat elke student diens weg vindt in het studentenleven. Daarom willen wij je met al jouw vragen helpen. Heb jij informatie nodig of wil jij jouw ervaringen delen met andere studenten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Met deze duidelijke boodschappen staan zij op 16 augustus op de UIT-markt. Daar kunnen (aankomend) studenten net als in 2019 ervaring opdoen met het bewegen in een rolstoel, met blindenbril op of (tijdelijk) doof gemaakt. Studenten zonder beperking kunnen zo heel even ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

Doel: nieuwe studenten werven die mee willen werken aan een studentenstad voor iedereen met een kansrijk, goed, sociaal studentenleven. Iedereen kan zich aansluiten, met of zonder beperking.

Lees meer over The Movement