Bestuurslid van het Solgu presenteert zijn boek: ’35 Jaar en de rest van mijn leven’

Boek Dennis van Elten
Boek Dennis van Elten

Dennis van Elten is bestuurslid van het Solgu. Deze maand presenteerde hij zijn nieuwe boek: ’35 Jaar en de rest van mijn leven‘.  

Dennis: “Dit boek gaat over mijn leven met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), een aandoening die ontdekt werd toen ik 35 jaar oud was. Een onzichtbare beperking die er voor heeft gezorgd dat ik veel strijd moest leveren in mijn leven. Tien jaar na deze ontdekking beschrijf ik de uitdagingen en muren waar ik tegenaan loop. Ook heb ik het verhaal aangevuld met informatie over NAH en blogs van mijn website. Hiermee hoop ik een duidelijk beeld te geven van deze onzichtbare cognitieve beperking waar steeds meer mensen mee te maken krijgen.”

“Tien jaar geleden stond mijn leven op zijn kop. Alles wat ik vanzelfsprekend vond bleek ineens heel anders te zijn. De eerste vijfendertig jaar groeide ik op met deze beperking en alle uitdagingen die erbij hoorden. Een leven gevuld met ups en downs. Mijn leven liep aanvankelijk goed, ik deed een HBO-studie en woonde al een tijdje samen na het overwinnen van depressies en andere uitdagingen die het leven in een rap tempo op mij afvuurde. Maar toen kreeg ik op 35-jarige leeftijd de diagnose NAH ofwel Niet Aangeboren Hersenletsel. Dit had ik al vanaf drie maanden oud maar nu draaide mijn hele leven 180° om. Mijn ervaringen voor en na mijn diagnose, mijn kijk op de wereld door de ogen van iemand met een onzichtbare beperking, dit allemaal in 35 jaar en de rest van mijn leven.”

Lees meer en bestel het boek

het boek in E-book versie