Mooi maar niet toegankelijk

Het strand bij de Haarrijnseplas in Leidsche Rijn is ontoegankelijk. Er zijn veel obstakels, om te beginnen bij de toegang. Brommers en fietsers worden geweerd met een toegangshek. Daar kunnen voetgangers wel langs lopen, maar met wielen onder een rolstoel, scootmobiel, rollator of kinderwagen lukt dat niet.

Haarrijnseplas
Haarrijnseplas

Ook is een stuk tussen de steiger verwijderd. En als je naar de wc wilt, moet je letterlijk een berg op die niet te beklimmen is in een rolstoel. Het zou ook fijn zijn als er ‘strandmatten’ liggen of een verharding tot aan het water waardoor mensen niet door het rulle zand hoeven met hun wielen.

Vrijwilligers van het Solgu die graag naar de Haarrijnseplas gaan hebben hierover aan de bel getrokken. Aanstaande donderdag stelt Dimitri Gilissen (VVD) samen met andere raadsleden vragen over de toegankelijkheid. In een toegankelijke stad als Utrecht verwacht je toch dat bij de herinrichting van het strand eerst gedacht is aan mensen met een beperking.

Andrea vertelt haar verhaal aan het AD:

Mooi nieuw strand bij Haarrijnseplas, maar voor Andrea met rolstoel ontoegankelijk: ‘Alsof je niet meetelt’ | Utrecht | AD.nl