Hotels checken op toegankelijkheid

In samenwerking met Utrecht Marketing doet het Solgu onderzoek naar de toegankelijkheid van hotels in Utrecht voor rolstoelgebruikers.

Britt en Anna
Britt en Anna

Twee studenten van het ROC Midden Nederland testen hotels in Utrecht op toegankelijkheid. Britt Lodder en Anna Spek zitten in het laatste jaar van de opleiding Facilitair Management en lopen zo stage bij het Solgu.

Toegankelijkheidssubsidie

Met dit onderzoek wordt duidelijk of er iets moet gebeuren om een hotel optimaal toegankelijk te maken voor gasten die een rolstoel gebruiken, en zo ja wat dan. Dit onderzoek is de basis van een advies voor verbeteringen. Met dit advies kan de hoteleigenaar de toegankelijkheidssubsidie aanvragen bij de gemeente Utrecht, tot €.40.000,= per aanvraag. Toegankelijkheidssubsidie: vraag het aan! – SOLGU

Informatie over toegankelijkheid

Voor het onderzoek gebruiken Britt en Anna een checklist waarmee alle informatie over de toegankelijkheid wordt opgeschreven. Dit kan het hotel gebruiken op de eigen website. Mensen met een beperking vinden het namelijk fijn om volledige informatie te vinden over de toegankelijkheid, ook als het hotel niet volledig toegankelijk is.

Wheelmap

Alle informatie over toegankelijkheid, niet alleen over hotels, maar ook over restaurants, cafés, sportaccommodaties en dergelijke, vind je op Wheelmap: Utrecht Centraal, Volledig rolstoeltoegankelijk – Wheelmap Via de website en de app. Het is informatie, dit betekent dat je ook informatie krijgt wanneer iets niet of minder toegankelijk is.

Wheelmap
Wheelmap

Utrecht Marketing: aandacht voor uw hotel

Utrecht Marketing deelt de informatie via Ontdek Utrecht | Dé officiële gids voor het beste uit Utrecht (ontdek-utrecht.nl).

Stage

Britt en Anna vinden het heel leerzaam om deze stage te doen. Ze zien nu wat er allemaal komt kijken bij goede toegankelijkheid. Dit kan later in hun werk heel waardevol zijn.

Hotel Mitland badkamer
Hotel Mitland badkamer