Studentenverenigingen samen toegankelijk maken!

Denken&Tanken start samen met Vidius in februari 2020 een Buddyproject bij drie studentenverenigingen. Studenten met een beperking krijgen een vaste buddy. Deze buddy’s helpen om met alle activiteiten van de vereniging mee te doen. Zij bespreken samen wat er nodig is om echt mee te kunnen doen. Ieders ervaringen met dit Buddyproject worden geëvalueerd en gebruikt om een plan van aanpak op te stellen dat ook door andere studie -en studentenverenigingen kan worden gebruikt.

Tijdens het Buddyproject onderzoekt Denken&Tanken samen met de verenigingen of studenten met een beperking zich welkom voelen in de vereniging en hoe je dit kunt verbeteren.

De eerste vereniging waar Denken&Tanken het Buddyproject start is Triton. Deze studentenroeivereniging neemt graag leden met een visuele beperking op. Klik hier voor meer info. We starten met een student met een visuele beperking omdat men daar al enige ervaring mee heeft. Tijdens het Buddyproject onderzoeken we ook wat de mogelijkheden zijn voor studenten met andere beperkingen.

Ben jij een student met een visuele beperking in Utrecht? Wil je graag lid worden van de studentenroeivereniging Triton? Wil je graag meedoen met ons Buddyproject? Mail dan naar Roos Hoelen van Solgu Denken&Tanken of bel 06-20915820 ( kosten van deelname aan deze pilot worden vergoed door het Solgu).

Telegraaf-Regio-Utrecht Buddyproject