Tip: ‘Blik op de weg’, politiek café GroenLinks Utrecht

In aanloop naar de verkiezingen zullen we de Utrechtse bijeenkomsten van diverse politieke partijen op onze website vermelden. Blik op de weg vindt het Solgu belangrijk, lees hier waarom.

dinsdag 27 oktober 2020   |   20:00 – 21:30 uur   |   online

Tijdens dit online politiek café gaat Lot van Hooijdonk in gesprek met ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet over het verkeer van de toekomst.

  • Hoe richten we de openbare ruimte duurzaam en toekomstgericht in?

    Het Solgu krijgt meldingen van mensen met een beperking, die wel naar de stad kunnen fietsen, maar nergens hun fiets kunnen stallen. De stallingen liggen vaak niet op straatniveau maar in kelders. Een onneembare vesting als je een beperking hebt e/o een aangepaste fiets, tenzij er een lift is die het doet. Bovendien moet je vaak ver lopen naar je bestemming.

    Wel is op het Vredenburg bijvoorbeeld aan de overzijde van TivoliVredenburg een vak gemaakt voor 2 handbikes. Maar het los stallen van handbikes is een kostbaar risico, bovendien snappen andere fietsers het pictogram niet en staan de vakken continu vol met gewone fietsen.

  • Wat zijn de Utrechtse dilemma’s en hoe gaan we daar mee om?
  • Kunnen we nog een grote fietsrevolutie verwachten en hoe krijgt deze vorm in een stad als Utrecht?

Tijdens het debat kan je online reageren en worden deze vragen zoveel mogelijk behandeld.
De link (https://www.youtube.com/channel/UCUTsNGc40P8DDhPy906YP6g) blijft bestaan dus je kan ook later het politiek café terug kijken.