Webinar Verder met Afasie

Afasie
Afasie

Tijdens de week van de Toegankelijkheid presenteert InteraktContour op donderdag 6 oktober om 19.00 uur het webinar ‘Verder met Afasie’. Over afasie bestaan veel misvattingen. Met dit webinar wil InteraktContour meer bekendheid geven aan afasie.

Wat is afasie?

Ieder jaar krijgen zo’n 130.000 Nederlanders te maken met hersenletsel. Een relatief onbekend gevolg van hersenletsel is de taalstoornis afasie. Van de ene op de andere dag beschikken mensen, jong of oud, niet meer over hun taalvermogen.

Jezelf uiten en contact maken met je omgeving is lastig als je woorden kwijt bent of anderen niet meer goed begrijpt. Afasie leidt tot communicatieproblemen tussen mensen. Dit heeft grote invloed op de kwaliteit van leven.

Over het webinar

Als je afasie hebt, helpt het als mensen weten waaróm je niet uit je woorden kunt komen en dat zij de tijd nemen om met je in gesprek te blijven. Voor mensen met afasie heeft het Behandelprogramma Hersenz een aangepast zorgpad.

Tijdens het webinar komt aan bod:
– Wat is afasie precies?
– Hoe is het om met afasie te leven?
– Op welke manier ondersteunt het Behandelprogramma Hersenz hierbij?
– Hoe kun je mensen met afasie helpen?
– Welke vorderingen boeken cliënten bij InteraktContour?

Het webinar wordt gepresenteerd door drie afasietherapeuten van InteraktContour en een ervaringsdeskundige. Aansluitend heb je de mogelijkheid vragen te stellen. Deelnemers zijn niet in beeld.

Voor wie

Het webinar ‘Verder met Afasie’ kan interessant zijn voor professionals, mensen met afasie en hun naasten.

Ben je nog niet bekend met het Behandelprogramma van Hersenz? In het webinar van 2021 leggen we het uit.

Programma

19.00 uur – 20.00 uur: Webinar ‘Verder met Afasie’ – Behandelprogramma Hersenz
20.00 uur – 20.30 uur: Live vragen beantwoorden

Kosteloos aanmelden