Wereld Toilet Dag 19 november

Toiletdag
Toiletdag

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt zo normaal om even naar de wc te kunnen. Dit is echter niet vanzelfsprekend op veel plekken in de wereld. Zelfs in Utrecht is dit niet vanzelfsprekend…

We wachten namelijk nog steeds op toegankelijke openbare wc’s! Toegankelijke toiletten in de binnenstad en stadsparken waar je met rolstoel / rollator goed terecht kunt.

Wereld Toilet Dag

Op 19 november wordt op ‘Wereld Toilet Dag’ aandacht gevraagd voor wc’s overal in de wereld. Het gaat dan om het gebrek aan hygiëne en het ontstaan van ziektes daardoor.

Toegankelijke wc’s

Op 19 november vragen wij aandacht voor openbare toegankelijke wc’s in de binnenstad van Utrecht. Het gaat dan niet om het gebrek aan hygiëne, maar aan het gebrek aan wc’s voor mensen die een gehandicaptentoilet nodig hebben.

Afspraak gemaakt

In mei 2019 is al afgesproken dat in de Utrechtse binnenstad binnen een straal van 500 meter toegankelijke wc’s zouden worden geplaatst of geregeld. Het plaatsen van verschoontafels op strategische punten in de binnenstad voor grotere kinderen / volwassenen is ook zeer wenselijk.

Natuurlijk, corona heeft veel roet in het eten gegooid. We snappen dat er daardoor weinig aandacht was voor deze zaak. Maar wij vinden het hoog tijd dat deze afspraak alsnog wordt nagekomen!

Meer informatie

Lees afspraak mei 2019: Iedereen kan de pot op! – SOLGU

HogeNood App om snel in de buurt een toilet te vinden

Home – Iedere WC telt – De Toiletalliantie

Digitaal Toiletsymposium 2022 – Iedere WC telt