Utrecht (Standaard) Toegankelijk!

Op 31 maart 2018 presenteerde wethouder Paulus Jansen de Utrecht Standaard Toegankelijk. Een waarborg voor toegankelijkheid in gemeentelijke gebouwen tijdens bouw en verbouwingen.

UST
Utrecht Standaard Toegankelijk

Het Solgu is heel blij dat dit nu officieel beleid is van de gemeente Utrecht. Wat blijkt namelijk, is dat er wel afspraken worden gemaakt over toegankelijkheid, maar dat toch te veel en te vaak dingen onbedoeld mis gaan. Tijdens de bijeenkomst in de (toegankelijke!) Stadsschouwburg, was iedereen enthousiast over de ambitie die de gemeente heeft geformuleerd. Het Solgu was nauw betrokken bij het schrijven van deze ambitie.

Wethouder Jansen vroeg het Solgu om de gemeente scherp te houden en te blijven hameren op toegankelijkheid. Dat doen we graag, want, zoals Lucia Claus directeur van de Stadsschouwburg, het verwoordde: “Je doet jezelf een groot plezier met een toegankelijk gebouw. Niet alleen rolstoelgebruikers zijn geholpen maar ook de medewerkers die met karren spullen vervoeren.”

Wensenlijst toegankelijke stad

Verder formuleerde het Solgu met partners ‘Wensen voor nieuwe gebouwen en de woonomgeving’. Een goede looproute op straat, buiten een ommetje maken, speelplekken in de buurt, nieuwe woningen, enzovoort. Klik hier om inzicht te krijgen in de wensenlijst voor een toegankelijke stad.

Lees meer op de website van de gemeente Utrecht