Check toegankelijkheid van hotels door stagiairs

Britt en Charlotte
Britt en Charlotte

Wij zijn Britt en Charlotte, momenteel stagiaires bij het Solgu.

We zijn laatstejaarsstudenten van de opleiding Facility Management aan het ROC Horeca & Toerisme College. Tijdens onze stage onderzoeken wij de rolstoeltoegankelijkheid van verschillende hotels in Utrecht. Dit onderzoek doen wij voor het Solgu, die in samenwerking met Utrecht Marketing sinds vorig jaar deze check laat uitvoeren (Hotels checken op toegankelijkheid – SOLGU).

Subsidie

Op basis van de bevindingen van ons onderzoek stellen wij voor elk hotel een adviesplan op ter verbetering van de huidige situatie. Onze focus ligt met name op de vraag of rolstoelgebruikers zelfstandig het hotel binnen kunnen komen en gebruiken zoals ieder ander. Dankzij ons advies en onze bevindingen kunnen de hotels subsidie aanvragen om hun toegankelijkheid te verbeteren (TOEGANKELIJKHEIDSSUBSIDIE: VRAAG HET AAN! – SOLGU).

Met dit project willen wij een bijdrage leveren aan het bevorderen van de rolstoeltoegankelijkheid in Utrecht. Daarnaast zien wij dit als een waardevolle kans om ons te verdiepen in dit onderwerp. De nieuwe inzichten en ervaringen die wij hierbij opdoen, zullen wij meenemen in onze toekomstige functie als facilitair leidinggevenden.