De Kinderkunstweek Leidsche Rijn: nu ook voor kinderen met een beperking!

2022 Kinderkunstweek
2022 Kinderkunstweek

Van 11-14 juli vindt in Leidsche Rijn de jaarlijkse Kinderkunstweek plaats. Dit jaar werken de kunstenaars Kars&Boom samen met InContact Bijzonder. Zo is de Kinderkunstweek dit jaar ook voor kinderen met een beperking. We kijken uit naar een week waarin kinderen uit de buurt, met en zonder beperking, de kinderkunstweek kunnen ervaren. Ieder op z’n eigen niveau.

Waar: 
Emmy van Lokhorststraat 22-40, Gebouw 2

Wanneer:  
11 – 14 juli van 9.30 – 12.30 uur

Voor wie:
Kinderen in de leeftijd van 8 – 13 jaar, met en zonder beperking

Kosten:
Inschrijfkosten € 2,- met U-pas € 1,- (Alle materialen, een gezonde snack en drinken inbegrepen).

Aanmelden:
www.facebook.com/dekinderkunstweekLR of via; cynthia@karsenboom.com

LET OP! Beperkte plaatsen beschikbaar!

De activiteit

Vier dagen achtereen bouwen de deelnemende kinderen, in leeftijd van 8 tot 13 jaar, onder begeleiding van lokale kunstenaars een driedimensionaal portret. Ze gaan met hout, beton, mozaïek en verschillende afvalmaterialen aan de slag. We tekenen de kinderen naast ons, onszelf en leren hierin abstraheren. Met klei boetseren ze onze schetsen voor het grote werk dat er gemaakt gaat worden. In de dagen erna wordt er in stappen gewerkt aan het maken van de standbeelden. Er worden mallen gemaakt waarmee de kinderen zelf beton kunnen gieten, waarin allerlei materialen verwerkt kunnen worden; een gezicht van gekleurde kiezels tot een insectenhotel. Het resultaat: een groep karakteristieke portretten die een plekje krijgen in de wijk.

InContact Bijzonder

Dit initiatief is opgezet door ouders die intensief zorgen voor hun kind met een beperking. Samen met andere ouders van een kind met een beperking willen wij werken aan een inclusieve samenleving.

Meer informatie

Over InContact:
Saida Al Ayachi & Shirin van Rooijen / 0642554409/ incontact.bijzonder@gmail.com

InContact Bijzonder: verbinding vanuit ervaringsdeskundigheid – SOLGU

Over de Kinderkunstweek:
Cynthia Boom / cynthia@karsenboom.com