Provincie en ROCOV meten tramlijn 22

Zijn de trams op de nieuwe lijn 22 tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park goed toegankelijk voor reizigers in een rolstoel of met een rollator? Belangrijk om te weten voordat de trams reizigers meenemen. Daarom is op 21 november 2019 een meting uitgevoerd. Het Solgu is lid van reizigersbelangenorganisatie ROCOV, in die hoedanigheid voerde Job Haug de meting uit.

Het trambedrijf van de provincie Utrecht heeft de meting samen met vertegenwoordigers van ROCOV uitgevoerd. Met de meting willen beide partijen een actueel beeld krijgen van de toegankelijkheid van de perrons en de trams op de nieuwe lijn voor reizigers met een beperking.

Metingen

Bij de meting is gekeken naar de ruimte tussen de trams en de haltes. De horizontale en verticale afstand tussen tram en perrons is op alle negen haltes gemeten. Op elke halte is bij vier deuren van de tram de afstand gemeten tussen het voertuig en het perron.

Resultaten

Zodra de uitkomsten van de metingen verwerkt zijn, maken de provincie en ROCOV de resultaten gezamenlijk bekend. Naar verwachting gebeurt dit eind dit jaar.

Lees meer