Utrecht Standaard Toegankelijk

Park Utrecht
Park Utrecht

Voor gemeentelijk vastgoed en voor de openbare ruimte!

In de Week van de Toegankelijkheid, presenteren we waarom de Utrecht Standaard Toegankelijk nodig is voor de Openbare Ruimte en hoe we dit kunnen bereiken.

In 2018 presenteerde wethouder Paulus Jansen de Utrecht Standaard Toegankelijk. Een waarborg voor toegankelijkheid in gemeentelijke gebouwen tijdens bouw en verbouwingen. Een dergelijke standaard is ook nodig voor de openbare ruimte, zeker gezien de Omgevingswet die vooralsnog 1 juli 2022 zal worden ingevoerd (Nieuwe datum voor zorgvuldige start Omgevingswet: 1 juli 2022 | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl).

Onlangs bleek bijvoorbeeld dat de Haarrijnseplas in Leidsche Rijn ontoegankelijk is voor rolstoelgebruikers (Mooi maar niet toegankelijk – SOLGU). Dit komt helaas veel vaker voor in de openbare ruimte. Daardoor kunnen mensen met een beperking minder op pad of niet gewoon van A naar B komen.

Alle reden om vijf jaar na het ondertekenen van het VN-verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking, dit voortvarend aan te pakken!

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagmiddag 8 oktober in Utrecht. Aanmeldingen via a.dejong@solgu.nl. Vervolgens ontvang je de bevestiging met locatie.