Bijzondere onderscheiding voor onze vrijwilliger Gert-Jan van Zetten

Gert-Jan van Zetten is vrijdagavond onderscheiden met de Speld van de Stad. Hij kreeg de stedelijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Kees Diepeveen, die hem prees voor zijn werk, ondermeer als gastdocent voor het Solgu. We zijn enorm trots op hem!

Gert-Jan is al zo’n 20 jaar vrijwilliger bij het Solgu. Hij geeft gastlessen en voorlichting over zijn leven met een beperking. Daarmee werkt hij aan beeldvorming en bewustwording, voor zichzelf en voor alle Utrechters die een beperking hebben. Klik hier om meer te lezen over het voorlichtingswerk. 

Verder is hij een optimistisch mens met enorme levenslust en nieuwsgierigheid. Hij is regelmatig in het culturele uitgaansleven te vinden, en daarmee een wandelend rolmodel voor mensen die misschien verwachten dat mensen zoals hij nooit de deur uit komen. 

In zijn boek ‘Vallen en doorrollen’ lees je hoe hij de wereld en specifiek Utrecht, ziet en ervaart. Een scherpe geestige blik van iemand die geen medelijden wekt maar respect afdwingt. En daarmee respect afdwingt voor iedereen die op een andere manier de wereld tegemoet treedt.  

Vallen en doorrollen
Vallen en doorrollen

Als levenskunstenaar die anderen een kijkje gunt in zijn wereld, bewijst hij keer op keer zijn meerwaarde. Een Utrechter zoals je die niet veel tegenkomt.  

Wij vinden het fantastisch dat hij gewaardeerd is met de Utrechtse Speld van de Stad, voor hem en ook voor al die andere Utrechters die meeliften op zijn werk en die niet zo makkelijk uit hun woorden komen.

Lees meer